Gesztenyés kifli: a gesztenye a kifli tésztájában van. Könnyen, gyorsan elkészíthető aprósütemény. Több hétig tárolható.

Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli recept

Elkészítési idő: sablonnal 60, kézi formázással 80 perc

Hozzávalók

1 gáztepsihez

  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanálnyi tejföl

Bevásárlólista

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás cukor

Emlékeztető: liszt, porcukor, tejföl

Megjegyzés:

  • Ha két tepsire valót szeretnél készíteni, duplázd meg a mennyiségeket.

Elkészítése

  1. A vajat a liszttel elmorzsolod.

    Liszt és vaj összemorzsolva

    Liszt és vaj összemorzsolva

  2. Hozzákevered a gesztenyemasszát. (Használj egy villát az összedolgozáshoz.)

    Gesztenyével összedolgozva

    Gesztenyével összedolgozva

  3. Hozzá szitálod a porcukrot és a vaníliás cukrot.

    Porcukor hozzászitálása

    Porcukor hozzászitálása

  4. Hozzáteszed a tejfölt és összegyúrod. Ha szükséges, tehetsz még hozzá tejfölt, ha túl ragadós, akkor pedig lisztet.

    Tejföl hozzáadása

    Tejföl hozzáadása

  5. 1 órán át pihenteted.

    Pihentetés

    Pihentetés

  6. Sütés előtt negyed órával melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
  7. A tésztából kis kifliket formázol. Én ezt sablonnal tettem, de kézzel is elvégezheted. Ezt nézd meg a diós kifli készítésénél.
  8. Sütőpapírral bélelt gáztepsire rakod.

    Kiflik sütés előtt

    Kiflik sütés előtt

  9. Sütöd 175 fokon 20 – 25 percig.  15 perc után nézd meg a tetejét és az alját. Figyeld, nehogy túlsüljön.

    Gesztenyés kifli sütés után

    Kiflik sütés után

Elkészítési idő:

  • Összeállítás: 10 perc
  • Pihentetés: 30 perc (ezalatt mást csinálhatsz)
  • Nyújtás, formázás: 30 perc (sablonnal 10 perc)
  • Sütés: 15 – 20 perc (ezalatt mást csinálhatsz)

Összesen: 80 perc

Gesztenyés kifli tálalása

Tálaláskor helyezd el a kifliket egy tálon, ha édesebben szeretnéd, szórd meg porcukorral.

Gesztenyés kifli tálon

Tálon

Gesztenyés kifli

Porcukorral

 

Sütemény és képek: Pap Zsuzsa