Gesztenyés kifli: a gesztenye a kifli tésztájában van. Könnyen, gyorsan elkészíthető aprósütemény. Több hétig tárolható.
Gesztenyés kifli recept
Elkészítési idő: sablonnal 60, kézi formázással 80 perc
Hozzávalók
1 gáztepsihez
- 15 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj
- 10 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanálnyi tejföl
Bevásárlólista
- 10 dkg vaj
- 10 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás cukor
Emlékeztető: liszt, porcukor, tejföl
Megjegyzés:
- Ha két tepsire valót szeretnél készíteni, duplázd meg a mennyiségeket.
Elkészítése
- A vajat a liszttel elmorzsolod.
- Hozzákevered a gesztenyemasszát. (Használj egy villát az összedolgozáshoz.)
- Hozzá szitálod a porcukrot és a vaníliás cukrot.
- Hozzáteszed a tejfölt és összegyúrod. Ha szükséges, tehetsz még hozzá tejfölt, ha túl ragadós, akkor pedig lisztet.
- 1 órán át pihenteted.
- Sütés előtt negyed órával melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- A tésztából kis kifliket formázol. Én ezt sablonnal tettem, de kézzel is elvégezheted. Ezt nézd meg a diós kifli készítésénél.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsire rakod.
- Sütöd 175 fokon 20 – 25 percig. 15 perc után nézd meg a tetejét és az alját. Figyeld, nehogy túlsüljön.
Elkészítési idő:
- Összeállítás: 10 perc
- Pihentetés: 30 perc (ezalatt mást csinálhatsz)
- Nyújtás, formázás: 30 perc (sablonnal 10 perc)
- Sütés: 15 – 20 perc (ezalatt mást csinálhatsz)
Összesen: 80 perc
Gesztenyés kifli tálalása
Tálaláskor helyezd el a kifliket egy tálon, ha édesebben szeretnéd, szórd meg porcukorral.
Sütemény és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások