Karalábé püréleves: itt egy olyan változatot olvashatsz, amely a hagyományos karalábéleves pépesítésével készült, de természetesen készíthetők más változatok is.
Karalábé püréleves készítése
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók
4 személy részére
- 4 db közepes karalábé
- 1 liter húsleves (hús alaplé, víz adalékmentes ételízesítővel)
- 2 evőkanál fehér liszt
- 1 dl 20 %-os tejszín
- 1 csokor petrezselyem
Bevásárlólista
- 4 db közepes karalábé
- 2 evőkanál fehér liszt
- 2dl 20 %-os tejszín
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: liszt, ételízesítő
Előkészítés
- A karalábékat meghámozod, az aljukból egy darabot levágsz (esetleg fás lehet) – mélyhűtőbe teszed és később elhasználod húslevesbe.
- A karalábékat felszeleteled és kockákra vágod.
Karalábé kockákra vágva
- A petrezselyem zöldből két-három szálat félreteszel, a többit pedig felaprózod.
A karalábé püréleves készítése
- A karalábé kockákat egy fazékba teszed, rászórod a petrezselyem felét, ráöntesz 2 dl húslevest és puhára párolod.
Karalábé párolása – 1
Karalábé párolása – 2
- Megszórod 2 lapos evőkanál liszttel, összekevered, felöntöd a többi húslevessel, majd forrásig melegíted.
Sűrítés lisztszórással
- Hozzáadod a tejszínt és felforralod.
Tejszín hozzáadás
Karalábé leves készen
- Turmixgépben pépesíted.
Turmixolás
Elkészítési idő:
- Karalábé tisztítása, felkockázása: 15 perc
- Párolás: 25 perc
- Sűrítés, forralás, turmixolás: 15 perc
Összesen: 55 perc
Tálalás
A levest adagokban nagyobb csészékbe, vagy leveses csészékbe mered. A maradék petrezselymet a tetejére szórod, petrezselyembóbitával díszíted.
Karalábé püréleves
Képek: saját készítésű saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások