Hagymás krumpli: kiváló köret sült húsokhoz és hihetetlenül egyszerű az elkészítése. Kezdők is bátran felvállalhatják, hiszen a legegyszerűbb köretek egyike.
Hagymás krumpli
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 80 dkg (8 db közepes) krumpli
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb hagyma
- 2 teáskanál sertés vagy baromfi zsír
- Fűszerek: só, frissen őrölt bors
Bevásárlólista
- 80 dkg (8 db közepes) krumpli
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb hagyma
Emlékeztető: sertés vagy baromfizsír, só, bors
Megjegyzések:
Takarékossági tipp:
- A hagymás krumplit elkészítheted nagyobb vagy kisebb krumplikból.
- Ha nagyobb krumplikból készíted, az a gazdaságos, ha meghámozod és kockákra vágva főzöd meg. Ez a gyorsabb, és kevesebb energiát igénylő módszer.
- Ha kis krumpliból készíted, az a gazdaságos, ha egészben főzöd meg, héját lehúzod és utána kockázod fel. Ebben az esetben az anyagveszteség lesz kevesebb.
A képeken 2 adag készítését látod.
Hagymás krumpli készítése
Én nagyobb krumplikból készítettem.
- A krumplit megtisztítod, kockákra vágod.
Krumpli főzés előtt
- Hideg sós vízben felteszed főni.
Krumpli főzése
- Amíg a krumpli fő, a hagymát megtisztítod és apró darabokra vágod.
Hagyma apróra vágva
- A zsírt egy serpenyőben felolvasztod. Ráteszed a hagymát. Időnként megkeverve először párolod, majd kissé meg is pirítod.
Hagyma párolása
Hagyma pirítása
- Ráteszed a krumplit.
Krumpli a hagymára téve
- Egy krumplitörővel összetöröd, összekevered a hagymával.
Krumpli összetörve
- Ha szükséges, még megsózod, és ha nagyon száraznak találod, még egy kevés olvasztott zsírt tehetsz rá.
- Megszórod frissen őrölt borssal, és ezzel az étel elkészült.
Hagymás krumpli készen
Elkészítési idő:
- Krumpli megtisztítás, kockákra vágása: 10 perc
- Krumpli főzés, hagyma tisztítása, párolása, pirítása: 25 perc
- Befejező munkák: 5 perc
Összesen: 40 perc
Hagymás krumpli tálalása
Szaftos húsokhoz köretként tálalod. Nálam lecsós húshoz készült.
Tálalva 1
Tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások