Csirkemell pörkölt csusza tésztával: igazi, tápláló gyors ebéd vagy vacsora lehet, ha az időigényes pörkölt alapot előre elkészíted.
Csirkemell pörkölt csusza tésztával
Elkészítési idő: pörkölt alap készítésével együtt 90 perc, anélkül 30 perc
Hozzávalók
2 személyre
- 1 db nagyobb csirkemell filé
- 15 dkg csusza tészta
- 1 fej közepes hagyma
- 1 evőkanál baromfizsír, vagy más zsiradék
- 1 dkg vaj
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 1 csokor petrezselyem
- só
Megjegyzések:
- Ha 4 személyre készíted, vedd a mennyiségek kétszeresét.
- Figyelj arra, hogy nagyobb csirkemell filét vásárolj, hogy elég legyen.
- Ha van otthon, a pörkölt alapba hozzá tehetsz 1 – 1 db apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
- Az ételt sertéspörkölttel is elkészítheted. Akkor a főzés hosszabb ideig tart.
Bevásárló lista
- 1 db nagyobb csirkemell filé
- 1 csomag csusza tészta
- 1 fej közepes hagyma
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: só, édes piros fűszerpaprika, baromfizsír, vaj
Előkészítés
- A csirkemellet leöblíted.
- Először csíkokra, majd kockákra vágod.
- A hagymát felaprítod.
- A petrezselymet egy-két szál kivételével apróra vágod.
Elkészítés
- Először elkészíted a pörkölt alapot: az apróra vágott hagymát (a zöldpaprikával és paradicsommal együtt a baromfi zsíron pirítod és párolod váltakozva, legalább háromszor kevés vízzel felengedve. A piros paprikát kb. félidőben tedd hozzá. Ha ezt előző nap elkészíted, akkor az étel nagyon gyorsan elkészül.
- Tedd bele a kockákra vágott csirkemellet a pörkölt alapba, adj hozzá kevés vizet és párold puhára.
- Közben forrald fel a tészta főzővizét (2 – 3 liter viz, hozzá 1 evőkanál só)
- Tedd a tésztát a lobogó forró vízbe és főzd addig, amennyi idő a csomagolásra van írva. Ez u.n. fogkemény (harapható) állagot fog eredményezni. Ha ennél puhábbra szeretnéd, főzd egy kicsit tovább és közben kóstold meg. Számíts arra is, hogy a tészta kiszedés után még kicsit tovább puhul.
- Szedd ki a tésztát a főzővízből, csepegtesd le, de ne öblítsd le. Tedd hozzá a vajat, keverd bele és akkor nem fog összeragadni.
- Amíg a tésztát főzöd, a csirkemell pörkölt is elkészül és tálalhatsz.
Elkészítési idő:
- Pörkölt alap készítése: 60 perc
- Csirkemell pörkölt készítése és tészta kifőzése: 30 perc
Összesen: 90 perc
Csirkemell pörkölt csusza tésztával – tálalás
A tésztát tányérokra szeded. Tetejére tálalod a csirkemell pörköltet. Megszórod vágott petrezselyemmel (bóbitával díszítheted).
Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások