Görögdinnye ivólé: általában nem készítjük, mert a behűtött, jó ízű görögdinnyét azon mód, úgy ahogy van, azonnal befaljuk. Ez az ivólé viszont nyári reggeli italnak is tökéletes.

Görögdinnye ivólé

Görögdinnye ivólé

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

Megjegyzés:

  • Ha lehet, mag nélküli görögdinnyét vásárolj, mert a magok kiszedése időigényes.

Bevásárlólista

  • 1 db (mag nélküli) görögdinnye
  • 1 db citrom
  • 4 szál mentalevél

Előkészítés

  • Ha magos görögdinnyét használsz, a dinnyét szeletekre vágod, majd feldarabolod és közen kiszeded belőle a magokat.
    Görögdinnye szeletek

    Görögdinnye szeletek

    Kimagozott, feldarabolt görögdinnye

    Kimagozott, feldarabolt görögdinnye

Görögdinnye ivólé készítése

  1. A turmixgép méretétől függő görögdinnye mennyiséget a gép tartályába teszed. Ha így, önmagában próbálod turmixolni, a gépek nagy részénél nem fog menni. A megoldás az, hogy vizet adsz hozzá. Csak annyit, amennyi feltétlenül kell ahhoz, hogy a gép elinduljon. Kevés vízzel kezd, majd részletekben adja hozzá további kevés vizet, amíg a gép elindul.

    Turmixolás

  2. Fenti módon készíts turmixot attól függően, mennyi italt szeretnél készíteni.

    Turmixolt görögdinnye

    Turmixolt görögdinnye

Elkészítési idő:

Előkészítés: 5 – 20 perc (magkiszedés, szeletelés)

Turmixolás: 10 perc

Görögdinnye ivólé tálalása

A turmixolt italt töltsd poharakba. Minden pohár szélére tégy citromszeletet és az italokba 1 – 1 menta levelet és 2 – 3 jégkockát.

Görögdinnye ivólé pohárban 1

Ivólé pohárban 1

Görögdinnye ivólé pohárban 2

Ivólé pohárban 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa