Görögdinnye ivólé: általában nem készítjük, mert a behűtött, jó ízű görögdinnyét azon mód, úgy ahogy van, azonnal befaljuk. Ez az ivólé viszont nyári reggeli italnak is tökéletes.
Görögdinnye ivólé
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 8 közepes szelet görögdinnye
- 2 – 3 dl hideg víz
- 1 db citrom
- 4 szál mentalevél
- jégkocka
Megjegyzés:
- Ha lehet, mag nélküli görögdinnyét vásárolj, mert a magok kiszedése időigényes.
Bevásárlólista
- 1 db (mag nélküli) görögdinnye
- 1 db citrom
- 4 szál mentalevél
Előkészítés
- Ha magos görögdinnyét használsz, a dinnyét szeletekre vágod, majd feldarabolod és közen kiszeded belőle a magokat.
Görögdinnye szeletek
Kimagozott, feldarabolt görögdinnye
Görögdinnye ivólé készítése
- A turmixgép méretétől függő görögdinnye mennyiséget a gép tartályába teszed. Ha így, önmagában próbálod turmixolni, a gépek nagy részénél nem fog menni. A megoldás az, hogy vizet adsz hozzá. Csak annyit, amennyi feltétlenül kell ahhoz, hogy a gép elinduljon. Kevés vízzel kezd, majd részletekben adja hozzá további kevés vizet, amíg a gép elindul.
Turmixolás
- Fenti módon készíts turmixot attól függően, mennyi italt szeretnél készíteni.
Turmixolt görögdinnye
Elkészítési idő:
Előkészítés: 5 – 20 perc (magkiszedés, szeletelés)
Turmixolás: 10 perc
Görögdinnye ivólé tálalása
A turmixolt italt töltsd poharakba. Minden pohár szélére tégy citromszeletet és az italokba 1 – 1 menta levelet és 2 – 3 jégkockát.
Ivólé pohárban 1
Ivólé pohárban 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások