Mangalica fesztivál 2021: nagyon népszerű rendezvény szerte az országban. A fesztivál főszereplője természetesen a mangalica, élő és feldolgozott formában, valamint kiváló ételekben.

Vörös mangalica

A Mangalica Fesztivál célja

A Mangalica Fesztivál hármas célt szolgál:

  • Megmutatni az élő állat különféle fajtáit a nagyközönségnek. (Mangalica a Szabadságtéren? – Igen, megoldják!)
Szőke mangalica

Szőke mangalica

Vörös mangalica

Vörös mangalica

Fecskehasú mangalica

Fecskehasú mangalica

  • Gasztronómiai cél: megismertetni a nagyközönséget különféle – helyben sült mangalica ételekkel és készítményekkel. Lehet enni és vásárolni.
  • A termelők és fogyasztók “összehozása” annak érdekében, hogy a fogyasztók a termelőktől ellenőrzött állomány végtermékéből közvetlenül is vásárolhassanak. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végterméket.

A fesztivál programja

A gasztronómia jegyében a kiváló, minőségi termékekből készült ételek bemutató szinte egész nap láthatók majd. Megkóstolhatunk olyan ételeket is – például egészben sült malacot – amelyeket otthon a sütőnkben nem készíthetünk el. A kiváló ételek előtt jóféle pálinkákat, utána finom borokat lehet fogyasztani.

Ebben az évben is lesz az elmaradhatatlan főzőverseny.

Kiegészítő termékek bemutatása termelői piactéren

A mangalica mellett megjelennek a fesztiválon a különféle hazai kistermelők sajtokkal, házi lekvárokkal, szörpökkel, mézekkel, olajokkal, fűszerekkel.

Emlékeztetőül:

  • Helyszín: Budapest V., Szabadság tér
  • Időpont: jelenleg még nem ismert
  • Belépés: ingyenes.

Ha szeretnél enni mangalicából készült szalonnát, sült hurka-kolbászt, vagy vásárolni és otthon megsütni, jobb alkalmat nem találhatsz.

A mangalicáról itt is olvashatsz.

 

Képek forrása: Wikipedia

Információk forrása: Programturizmus oldala