Nyári holmik tárolása fontos kérdés lehet olyan háztartásokban, ahol kevés a hely. Ilyenkor szint egyetlen lehetséges megoldás a nyári és téli holmik cseréje.

Nyári holmik tárolása

Az egyik legfontosabb munka ősz elején. Ősszel itt az idő, hogy a nyári ruhák és cipők téli tároló helyükre költözzenek. Hogy hol van ez a tároló, az attól függ, hogy mekkora tároló helyekkel rendelkezel. Kevesek mondhatják el magukról – az egyszemélyes háztartások kivételével – hogy van belőle elég. Ezért néha némi rafinéria szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk a lakóterünkben azokat a helyeket, ahol az éppen nem használatos ruhadarabjainkat elhelyezzük.

A nyári ruhák tárolása tennivalóit célszerű összekötni a ruhás és cipős szekrények kitakarításával és rendbe tételével. Mi is hát a teendő ilyenkor –  sorrendben:

  • tároló hely előkészítése
  • nyári holmik selejtezése
  • nyári holmik elrakása
  • ruhás, cipős szekrények kitakarítása
  • ősz-téli holmik elhelyezése.

Ha ebből a néhány sorból már tudod is, mi a teendő, nem is kell tovább olvasnod. Ha a részletek is érdekelnek:

Tároló hely előkészítése

Szedd elő a téli holmikat, takarítsd ki a tároló helyeket, hogy a nyári holmik tiszta helyre kerüljenek.

Nyári holmik selejtezése

Ha a tároló helyed adott – mivel csodák nincsenek – ahány ruhadarabot vettél a szezonban, annyitól meg is kell válnod, ha nem akarsz addig eljutni, hogy már azt sem tudod, mid van. válj meg a fölösleges daraboktól, mielőtt a nyári holmik tárolása időszerűvé válik.

Tipp: amit már egy-két éve nem vettél fel, valószínűleg nem fogod többet. Válj meg tőle jó szívvel és keress helyet, ahol leadhatod. Még hasznára lehet valakinek.
A cipőidet is nézd át. Amit egy éve nem vettél fel, valószínűleg nem fogod. Szabadulj meg tőle.

Ruhák előkészítésre tárolásra

Csak tiszta ruhadarabokat tegyél el. A szakadt darabokat hozd rendbe. Szépen kisimítva (vasalni fölösleges), egymásra téve kerüljenek a tároló helyre a rövid ujjú pamut pólók, (kivéve, amit sportolásra télen is használsz), topok, világos, vékony nyári szoknyák és nadrágok, rövid nadrágok, lenvászon holmik, hogy minél több férjen el.

A nyári cipőket tisztítsd le, ha szükséges, javíttasd meg, tömd (vagy sámfázd ki és tedd el cipős dobozokba. Mindegyiket a lehető legkisebbe, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak, majd cseréld ki őket az őszi-téli cipőkre.

nyari-holmik-telre

Ruhás- és cipős szekrények kitakarítása

Mielőtt elhelyezed az őszi-téli holmikat, takarítsd ki a szekrényeket.

Nyári holmik tárolása

A ruhákat és cipőket rendben rakva tedd el a szekrényekbe. A rendezett szekrényben mindig több a hely.

Ha mindezzel kész vagy, jöhet egy vállon-veregetés!

 

Te hogy szoktad ezt a kérdést megoldani?

 

Nyári holmik tárolása kép: saját felvétel