Levendula szörp: kellemes ízű üdítő ital a meleg nyári napokra. Ha időben gondolsz rá – levendula virágzás idején – és készítesz néhány üveggel, jól fog jönni a kánikulában.
Levendula szörp hozzávalók
1,5 – 2 liter szörphöz
- 20 dkg levendula virág
- 1 kg kristály cukor
- 1 liter víz
- 1 db citrom
- 1 teáskanál citromsav
- néhány mentalevél
Megjegyzés:
- Ha többet készítenél, vedd a hozzávalók többszörösét – a készíteni kívánt szörp mennyiségének megfelelően.
Bevásárlólista
- néhány csomag levendulavirág (nem lehet pontosan megmondani, mennyi)
Levendula 1
Levendula 2
- 1 kg kristálycukor
- 1 db citrom
Citrom
- citromsav a megfelelő kiszerelésben
- mentalevél
Mentalevél
Előkészítés
- A levendula virágokat leszeded a szárakról és leméred. A többi hozzávaló mennyiségét ehhez alakítod.
Levendula szörp készítése
- A cukrot a vízben feloldod és felforralod. Az így elkészített cukor-szirupba teszed a levendula virágokat, a citromsavat és a citrom levét.
- 2 napig állni hagyod.
- Leszűröd.
- Üvegekbe teszed.
- Tetszés szerint mennyiségű vízzel, buborékos vízzel lehűtve, citromkarikával, mentalevéllel azonnal fogyasztható.
Levendula ital
Megjegyzés:
Ha későbbre szeretnéd eltenni, dunsztold ki.
Szöveg és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások