Ajándék kevés pénzből is megoldható.  Jó ötlet lehet egy fényképalbum. Különösen az idősebbek közül örülnek ennek az ajándéknak. 

Ajándék kevés pénzből

Fényképnézegetés napjainkban

Manapság már szinte mindenkinek van digitális fényképezőgépe. Biztosan te is fényképezel (ha nem, akkor te vagy a kivétel) gyerekeket, fotózol családi eseményeken, iskolai rendezvényeken, kirándulásokon, városnézés közben, vagy lencsevégre kapsz szép virágokat.

Mi történik azután a fényképekkel? Amikor már tele van a kártya, átteszed őket a számítógéped egy erre a célra készített mappájába.

Amikor mutogatni szeretnéd a vendégeknek vagy családtagoknak, akkor áll elő a probléma. Jó esetben a mappát gyorsan megtalálod (ha a képek alatt a mappa-rendszer áttekinthető), és most jön a gond: a néhány száz képből melyiket mutasd meg, hiszen nem várhatod el a vendégedtől, hogy több száz képet végignézzen – lehet, hogy a képek egy része nem is érdekli és nincs is erre sok idő.

A fényképek kezelése a számítógépben

Először elmondom, mit tudsz tenni a képekkel, hogy könnyen megtaláld, amit keresel – képkezelő program nélkül. Mielőtt betöltöd a képeket, készítesz egy fő mappát a témáról, azután almappákat helyezel el alatta elnevezve. Példa: Főmappa: egy város, almappák pl. épületek, szobrok, hidak, sétáló utcák, parkok, stb. a látnivalóknak megfelelően.

Ezután betöltöd a képeket a főmappába, végignézed és közben felírod, hogy melyik kép melyik almappába kerüljön. Amikor ezzel kész vagy, a képeket áthúzogatod a megfelelő mappákba. Aminek nem volt mappája, annak utólag készíthetsz és belerendezheted.

Ha van képkezelő programod, ez lehet akár a Microsoft Office-é, akkor ennek segítségével a munkát sokkal könnyebben elévezheted, mert egyszerre sok kép áthelyezésére van lehetőség.

Ajándék kevés pénzből

Hol van itt az ajándék? – kérdezed. Az ajándék: minden családtagnak kisalakú vagy nagyobb fényképalbumot készítesz. Meglátod, nagy sikere lesz. Mindenki boldog lesz, főként az idősebb korosztály, hogy végre képet tarthat a kezében. Nálam is így volt. Azért írok erről most, hogy legyen elég időd elkészíteni. Munka azért van vele, de ha időben elkezded, biztosan elkészülsz.

Ajándék kevés pénzből – a fényképek másolása

Először mindenkinek kikeresel az idén készült fényképekből 25, 30, esetleg 50 darabot. Összesíted, mert lesznek azonosak. Lesz egy listád, hogy melyik képből hányat kell másoltatnod. Vannak olyan cégek, amelyeknek a szerverére egy letöltött program segítségével fel tudod másolni a képeidet és meg tudod adni a képek méretét és darabszámát – otthonról. Ez a legjobb megoldás, mert akkor csak a kész képekért kell elmenned, vagy postán elküldetned. Tipp: egyidejűleg saját magadnak is készíthetsz albumot.  

Ajándék kevés pénzből – az albumok beszerzése

Amíg a képek készülnek, interneten megrendelheted vagy üzletben megvásárolhatod az albumokat a fényképek méretének és darabszámának megfelelően. 

Ajándék kevés pénzből: mennyibe kerül?

Mennyi pénz ez? Átlagos árakon pl. egy 36 db kép elhelyezésére alkalmas album: 400 Ft. A képek darabja 35 Ft. Ha beleteszel egy albumba mondjuk 30 képet, annak az ára 1050 Ft +400 Ft az album, ez összesen 1450 Ft. Ennyi pénzért ajándékot venni nehezen tudnál. Valószínűleg, többször ennyi összeggel sem növeled nagyon háztartásod kiadásait.

Ajándék kevés pénzből

 

Így készülhet ajándék kevés pénzből egy kis munkával. Nagy örömet szerezhetsz vele karácsonykor, de más alkalmakkor is.

Érdekelhet még:

Ajándék a konyhából 

Az ajándék kevés pénzből képei: saját felvételek