Categories Menu

Egészség

Továbbiak

Fűszerezés

Továbbiak

Ünnepek

Továbbiak

Áfonya lekvár

2017. július 24. | Téma: Lekvár | 0 hozzászólás

Áfonya lekvár: különleges csemege. Ha szereted húsokat édes-savanykás ízzel párosítani, akkor ott a helye a kamrádban. A készen vásárolt áfonya lekvárok – még a jobb minőségűek is – általában tartalmaznak zselésítő anyagot. Ha otthon készíted zselésítő anyag nélkül, egy sokkal jobb állagú, erőteljesebb ízhatású lekvár lesz a végeredmény.

Tovább »

Meggyes pite

2017. július 4. | Téma: Sütemény, desszert | 0 hozzászólás

Meggyes pite: amiben meggy van, az mindig nyerő, így a meggyes pite is. Szerencsére, ez a kedvelt sütemény nem kötődik a meggy-termő időszakhoz, mert kimagozott lefagyasztott és cukor nélkül üvegben kidunsztolt meggyből is elkészíthető.

Tovább »

Babgulyás bográcsban

2017. június 30. | Téma: Leves | 0 hozzászólás

Babgulyás bográcsban: a bográcsgulyás mellett a kerti partik gyakori étele. Adott benne a bab, a zöldségek és a csipetke, a hús viszont szabadon választott: sertéscomb, -lapocka vagy -csülök. Ez utóbbi lehet nyers vagy füstölt. Attól függően, hogy melyiket választod, változik az elkészítés módja. Ez az étel nyers sertéscsülökkel készült, a receptet comb vagy lapocka esetében is használhatod.

Tovább »

Töltött csirkecomb

2017. június 19. | Téma: Ételreceptek | 0 hozzászólás

Töltött csirkecomb: készülhet többféle módon – nemcsak a töltelék lehet más és más. Itt egy nem szokványos módszert fogsz találni. Rántott csirkecomb a kicsontozott felső combból bőr nélkül a legfinomabb. Ha a bőrt a comb szétvágásakor az alsó részen rajta hagyod, megtöltheted és egy kiadós étel készülhet belőle.

Tovább »

Sárgabarack lekvár

2017. június 14. | Téma: Lekvár | 2 hozzászólás

Sárgabarack lekvár: vagy egyszerűen baracklekvár házilag készítve csoda. Mindenki imádja és mindig elfogy, nem lehet eleget befőzni belőle. A baracklekváros palacsinta és piskótatekercs, no meg a zserbó is ettől a lekvártól lesz igazán finom. Savanykás, pikáns, különleges íze még egy vajas kenyeret is képes mennyei étellé változtatni.

Tovább »

Pite tészta – alaprecept

2017. június 10. | Téma: Sütemény, desszert | 0 hozzászólás

Pite tészta: alaprecept. Egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető és az ára is kedvező. Ha megtanulod – ami nem nehéz, mert kevés hozzávalóból áll – sokféle gyümölcsből tudsz majd pitét készíteni. Még mérleget sem kell hozzá használod, ha a lisztes zacskó méreteiből elég jól meg tudod saccolni, hogy mennyi liszt kell hozzá.

Tovább »

Bográcsgulyás

2017. június 7. | Téma: Húsételek sertésből | 0 hozzászólás

Bográcsgulyás: az egyik legismertebb és legkedveltebb magyaros étel – a gulyás – bográcsban főzve. Évek óta készítjük – jobban mondva a család férfi tagjai, mert mi nők, ilyenkor csak kukták lehetünk. Mindig sikerül és nagyon szeretjük. Ha betartod a receptben írt arányokat és a sózást is eltalálod, garantálom, szenzációs lesz. Talán a füst teszi, de tűzhelyen ilyen ízek valahogy soha nem jönnek össze. 

Tovább »

Gyömbér

2017. május 29. | Téma: Fűszer | 0 hozzászólás

Gyömbér: fűszer és gyógynövény. Mindkét esetben a gyökértörzsét használjuk fel. Fűszerként illatos, csipős, enyhén kesernyés tulajdonságai miatt kedveljük és használjuk. Gyógyhatása széleskörű, jó hatással van az emésztő rendszerre, antibakteriális és antivirális, valamint gombaölő hatása is figyelemre méltó.

Tovább »

Tárkonyos raguleves

2017. május 28. | Téma: Leves | 0 hozzászólás

Tárkonyos raguleves: igazi finomság. Ha egy jó, tápláló levest szeretnél készíteni – gyorsan, akkor ezt a levest jó szívvel ajánlom Neked. A gyorsaság részben a hozzávalókban, részben néhány apró fogásban rejlik. További előnye, hogy tetszés szerint variálhatod, és akárhogy is készíted el, mindig finom lesz.

Tovább »

A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás