Balatoni nyaralás: neked is jó lenne, mert a vízparti nyaralás az igazi. Gondolhatod, hogy drága. Igen, ha szállodába mész. És másképp?

Balaton

Balatoni nyaralás  – szép élmény lehet

A magyar családok egy része nem megy nyaralni, mert nincs rá pénz. Ha te mész, jó időt, szép napokat kívánok neked. Ha nem tudsz menni, ne búslakodj, járd be a környéket, biztosan találsz olyan  helyeket, ahol öröm lesz eltölteni egy-egy napot akár egyedül is, barátokkal, kettesben vagy együtt a gyerekekkel. Ha te is otthon töltöd a nyarat, tervezd meg már most a következőt, megvalósítható.

Balatoni nyaralás – kifizethető

Kiszámoltad már, hogy mennyibe kerül a nyaralás 2 hétig a Balaton mellett? Ha nem, számoljuk ki most együtt – persze hozzávetőlegesen és úgy, hogy ne is kerüljön nagyon sokba, de azért szép élmény legyen.

Mit szólnál hozzá, ha kivennétek többen, mondjuk nyolcan egy házat. Van ilyen lehetőség. Ha a körülmények normálisak (luxus persze nincs), kb. 10000 Ft naponta. Ez fejenként 1250 Ft/nap. Hozzá jön még strandbelépő (ne a budapesti Palatinus vagy Gellért árára gondolj!), fagyi, lángos (ha nem elég, viszel még szükség szerint szendvicseket), felnőtteknek egy-egy sör, gyerekeknek vigyél vizet hűtőtáskában (sokkal egészségesebb, mint bármelyik üdítő) – számoljunk 1250 Ft-ot fejenként. Ez összesen 2500 Ft fejenkénét és naponta. Két hétre fejenként 35000 Ft. Számoljunk 4 főre: összesen 140000 Ft. Ez azt jelenti: ha jövőre nyaralni szeretnél menni és a fenti körülményekkel megelégszel, havi 12000 Ft félretételével jövő nyár elejére összejön a pénz. Ha kicsit többet szeretnél költeni, növeld meg az összeget.Havi 15000 Ft-ból már 180000 Ft jön össze. Ez egy rövid távú megtakarítási program lehet.

Nyaralás a Balatonnál

Balatoni nyaralás – étkezés

A napközbeni étkezésről volt szó, de nem beszéltem a reggeliről és a vacsoráról. Ez akkor is van, ha nem mész nyaralni. Ha hajlandó vagy egy kicsit bűvészkedni a reggelivel (pl. főtt tojásból  tojáskrém készíthető, vajas kenyéren egy jó dzsem nagyon finom. Kell persze zöldség és gyümölcs is és valami innivaló: kávé, tea, kakaó. A nyaralás alatt nagyon jó kényelmesen reggelizni – máskor ezt bizony kevesen engedhetik meg maguknak. Este közös munkával elkészíthető valamilyen egytál étel, nagyon hangulatos, ha lehet bográcsban főzni, vagy rostélyon húst és zöldségeket sütni.

Neked vonzó a balatoni nyaralás? Kíváncsi vagyok a véleményedre! 

 

Balatoni nyaralás kép: Google képtár 

 

Ha tetszett, mutasd meg másoknak is: