Categories Menu

Virslis lecsó

Virslis lecsó: ha túl nehéznek találod a kolbászos lecsót, készítsd el a lecsó könnyebb változatát virslivel. Egy kevés szalonnával nagyon jó ízű lesz.

Virslis lecsó 1

Virslis lecsó recept

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 kg vastagabb húsú zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 db közepes vöröshagyma

    Alap hozzávalók

    Alap hozzávalók

  • 5 – 10 dkg sertészsír vagy szalonna (a szalonna ad egy kis kellemes füstölt ízt az ételnek – akár 5 – 5 dkg zsírral illetve szalonnával is elkészítheted)
  • 3 pár virsli (lehet 2 pár, vagy akár 4 pár attól függően, mennyi hús-félét kívánsz hozzá tenni)
  • 1 evőkanál piros, édes fűszerpaprika
  • 1 lapos teáskanál só  (illetve ízlés szerinti mennyiségben – vigyázat, a szalonna is sós)

A hozzávalók előkészítése

  • A szalonnát felkockázod.

    Szalonna felkockázva

    Szalonna felkockázva

  • A hagymát megtisztítod, félkarikára vagy apróra vágod.

    Hagyma felszeletelve

    Hagyma felszeletelve

  • A paprikát kicsumázod, majd karikákra vagy hosszúkás szeletekre vágod.

    Paprika felkarikázva

    Paprika felkarikázva

  • A paradicsomot – a szár helyével ellentétes oldalon – kereszt alakban bemetszed és  1-2 perces forró vízbe mártás után héjától megszabadítod.  Kisebb kockákra vágod. Ha nem vagy kényes, a héja benne is maradhat.

    Paradicsom feldarabolva

    Paradicsom feldarabolva

Elkészítés

  1. A szalonnát  egy nagyobb lábasban kiolvasztod (a zsírt felolvasztod és felmelegíted). Azért van szükség nagyobb lábasra, mivel a zöldpaprika – amíg nyers – elég nagy helyet foglal el.

    Szalonna kiolvasztása

    Szalonna kiolvasztása

  2. Megpárolod rajta a hagymát (nem kell pirítani).

    Hagyma dinsztelése

    Hagyma dinsztelése

  3. Leveszed a melegítő rózsáról, hozzáadod a pirospaprikát, összekevered, hogy feloldódjon a zsírban.
    Piros paprika hozzáadása

    Piros paprika hozzáadása

    Összekeverve

    Összekeverve

  4. Hozzáteszel két evőkanálnyi vizet, hogy a paprika ne égjen meg. Összekevered.
  5. Ráteszed a paradicsomot (gyorsan levet enged, így a paprika nem fog megégni).

    Paradicsom hozzáadása

    Paradicsom hozzáadása

  6. Ráteszed a zöldpaprikát, megsózod.

    Zöldpaprika hozzáadása

    Zöldpaprika hozzáadása

  7.  7 – 8 percig fedő alatt párolod, míg a paprika “összeesik”. Ez alatt az idő alatt le is fedheted.

    Főzés 1

    Főzés 1

  8. Addig főzöd, amíg a paprika megpuhul.

    Főzés 2

    Főzés 2

  9. Beleteszed a virslit egészben vagy karikákra vágva, főzöd még 2 – 3 percig. Ha szükséges, sót még tehetsz hozzá. Ezzel az étel el is készült.

    Főzés virsliel

    Főzés virsliel

Elkészítési idő:

  • Zöldségek és szalonna tisztítása, feldarabolása: 10 perc
  • Főzési idő: 30 perc

Összesen: 40 perc

Megjegyzés:

  • Időt takarítasz meg, ha a paradicsomot (és esetleg a virslit) nem előre darabolod fel, hanem főzés közben.

Tálalás

Tálalhatod egész virslikkel, de praktikusabb a virslit előre feldarabolni és úgy tenni a lecsóba.

Tálalás 1

Tálalás 1

Tálalás 2

Tálalás 2

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás