Categories Menu

Kelkáposzta sörtésztában

Kelkáposzta sörtésztában: kissé szokatlan. Ez a zöldség azonban megérdemli, hogy túllépjünk a frankfurti levesen, rakott kelkáposztán és kelkáposzta főzeléken.

Kelkáposzta sörtésztában 1

Kelkáposzta sörtésztában

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 8 evőkanál liszt
  • 1,5 – 2 dl hideg sör (lehet ettől eltérő mennyiség –  a lényeg, hogy sűrű legyen a tészta, mert különben lefolyik a zöldségről)
  • 1 tojás (ne vedd ki előre a hűtőből)
  • 1 csipet só
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 csokor friss, vagy mélyhűtött kapor
  • étolaj a kisütéshez

Előkészítés

  • A kelkáposzta külső leveleit leszeded (jó lesz egy húslevesbe, vagy zöldséglevesbe – ha nagyobb a kelkáposzta, akár egy frankfurti leves is készíthető belőle).
  • A zöldség belső részét 8 gerezdre vágod, a torzsákat kivágod úgy, hogy a gerezdek egyben maradjanak. (Ha meg kellene mosnod, alaposan csepegtesd le és töröld le róla a vizet, mert felhígítja a sörtésztát.

Kelkáposzta sörtésztában – elkészítés

  • Elkészíted a palacsinta tésztát. A liszthez adod az egy tojást, a sót és összekevered.
Sörtészta készítése

Sörtészta készítése

  • Hozzáadsz annyi sört, hogy összekeverés után palacsinta-tésztához hasonló, sűrű massza legyen.
Sör hozzáadása

Sör hozzáadása

Sörtészta készen

Sörtészta készen

  • Beleforgatod a masszába a kelkáposzta gerezdek felét.
Kelkáposzta tésztába forgatva

Kelkáposzta tésztába forgatva

  • Felmelegítesz egy közepes méretű lábosban annyi olajat, hogy sütés közben a kelkáposzták “ússzanak” benne.
  • Beleteszed a masszába forgatott kelkáposzta felét. Amikor az egyik oldaluk megsült, megfordítod és a másik oldalt is megsütöd.
Kelkáposzta sütése

Kelkáposzta sütése

  • Amíg a zöldség sül, elkészíted a mártás: a kaprot és kevés sót teszel a joghurtba és összekevered.
  • Amikor kész, egy nagyobb szűrőkanálon lecsepegteted, papírtörlővel bélelt tálba szeded.
Kelkáposzta papírra szedve

Kelkáposzta papírra szedve

  • Kisütöd a maradék 4 darabot is.

Változatok:

A sörtésztát úgy is elkészítheted, hogy a tojás fehérjét habbá verve adod a masszához.

A kelkáposztát sütés előtt leforrázhatod és néhány percig főzheted. Alaposan csepeggtesd le róla a vizet, mert felhígítja a palacsintatésztát.

Elkészítési idő:

  • Kelkáposzta tisztítása, feldarabolása: 5 perc
  • Palacsintatészta elkészítése: 5 perc
  • Kelkáposzta beleforgatása a tésztába: 5 perc
  • Kelkáposzták kisütése 2 részletben: 15 perc

Összesen: 30 perc

Kelkáposzta sörtésztában tálalás

A kisült kelkáposzta darabokat tányérra teszed. Kis tálkában adod mellé a mártást, de a tányéron is mellé öntheted.

Kelkáposzta sörtésztában tányéron

Kelkáposzta sörtésztában tányéron

 

Megjegyzés:

Más mártást is tálalhatsz az ételhez (pl. majonézt, ketchupot – a lényeg, hogy karakteres íz legyen, mert a kelkáposzta önmagában nem az).

 

Képek:

Saját készítésű étel saját felvételei

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás