Categories Menu

2013. április 16. | Téma: Sült tészta | 2 hozzászólás

Medvehagymás palacsinta

Medvehagymás palacsinta, ahogy itt látod, mondhatom, hogy az én találmányom. Úgy gondoltam, ha almát lehet tenni a palacsinta tésztájába, medvehagymát miért ne lehetne. A gondolatot tett követte. A juhtúróval töltött medvehagymás palacsinta receptet itt olvashatod.

medvehagymás palacsinta 1

 

Elkészítési idő:

  • Előkészítő műveletek: 25 perc
  • Palacsinták sütése: 25 perc
  • Palacsinták töltése: 10 perc

Összesen: 60 perc

 

A medvehagymás palacsinta

Hozzávalók

(12-15 darabhoz)

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej (lehet 2 dl tej és 1 dl szódavíz) – lehet, hogy csak kevesebb kell)
  • 2 tojás
  • csipet só
  • olaj
  • 1 csomó medvehagyma

A töltelékhez:

  • 20 dkg juhtúró
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés fehér bors.

A hozzávalók előkészítése

  • A palacsinta tésztát összeállítod.
  • A medvehagymát megmosod, szárát levágod (apróra vágva lefagyaszthatod a mélyhűtőben és felhasználhatod zöldségleves készítéséhez), a leveleket apróra vágod.
  • A juhtúrót és tehéntúrót villával jól szétnyomkodod, és a tejföllel összedolgozod.

Medvehagymás palacsinta elkészítése

  1. A medvehagymás palacsinta tésztájába belekevered a felaprított medvehagymát.

    Medvehagyma hozzáadása

    Medvehagyma hozzáadása

  2. A szokásos módon megsütöd a palacsintákat.

    Palacsinta sütése

    Palacsinta sütése

  3. Megtöltöd a juhtúrós keverékkel (ne kend szét rajta, hanem rúd alakban helyezd rá és úgy hengergesd össze).
  4. Egymás mellé helyezve berakod egy kivajazott sütőtálba (ha üveg, fel is tálalhatod benne), rálocsolhatsz 1-2 evőkanál tejet (a tejfölt azért nem ajánlom, mert eltűnik a szép rajzolat).

    Palacsinták sütésre

    Palacsinták sütésre

  5. A sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt átsütöd. Melegen tálalod.

Tálalás

Két-két medvehagymás palacsinta mellé teszel még egy kis kupac tejfölt és díszíted avval, amit éppen otthon találsz (kaliforniai paprika, paradicsom, lila hagyma, petrezselyem). Meleg előételként is készítheted, de vacsoraételként is megfelelő.

Medvehagymás palacsinta

Változat: a medvehagyma a palacsinta töltelékében van:

Medvehagymás palacsinta

 

Ajánlom még az alábbi, régebben írt cikkeimet:

Medvehagyma leves 

Medvehagyma mártás

Medvehagymás szendvicsek

 

A medvehagymáról itt olvashatsz:

Medvehagyma

 

Medvehagymás palacsinta képek: saját felvételek

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    2 hozzászólás

    1. 2 hete minden nap eszünk medvehagymát.Palacsintásat is szoktam csinálni, nekem a töltelék krémsajtos, medvehagymás és van hozzá egy besamelesa-sajtos mártás. Így még nem csináltam, de ezt is kipróbálom. Még 2-3 hétig tudom szedni.Van olyan hely, ahol még csak most bújt ki. Van ahol meg lassan virágozni fog.Hétvégén medvehagymás Hortobágyi palacsinta lesz. A Tv-ben láttam. A palacsintákat már meg is csináltam és a fagyasztóban várják sorukat.

    2. Köszönöm ezt a másik palacsinta-variációt. Biztosan más is örül majd neki. Én is most készülök sütni, most kipróbálom a Tiédet is.

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás