Virsli leveles tésztában: több, mind egy virsli mustárral, vacsoraétel vagy vendégváró is lehet – melegen tálalva. Egyszerű, bár nem félórás étel. Nagyon kiadós.
Virsli leveles tésztában
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
- 8 db hosszú és 24 db rövid virslihez
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 14 db virsli (normál méret)
- 2 teáskanál mustár
- 1 db tojás
- 2 evőkanál szezám mag
Előkészítés
- A leveles tésztát felengeded, 2 egyenlő darabra vágod.
Leveles tészta kettévágva
- 6 db virslit egyenként 4 -4 darabra vágsz.
- A tojást felütöd, villával összekevered, kissé felvered.
Virsli leveles tésztában – elkészítés
A 8 db hosszú virsli elkészítése:
- Az egyik leveles tészta darabot kétfelé veszed.
- Mindkét darabot kinyújtod kb. 34-35 cm hosszúra és 8 cm szélesre. Hosszában 4 csíkra vágod. Így összesen 8 tésztacsíkod lesz.
Leveles tészta csíkok és virsli
- Minden tésztacsíkba beletekeresz egy virslit. Összesen 8 db lesz.
Virsli leveles tészta csíkokban
A 24 db rövid virsli elkészítése:
- A tészta másik darabját is szétszeded 2 darabra.
- Mindkét darabot kinyújtod kb. 20 cm hosszúra és feldarabolod és 10 cm szélesre. Mindkét darabból 12 db háromszöget vágsz ki.
Leveles tészta darabok és virsli
- A háromszögeket megkened mustárral és egyenként belecsavarod a virsliket. Összesen 24 db lesz.
Sütés
- A virsliket rácsos vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakod. A felvert tojással megkened. Szezámmaggal megszórod.
Sütés előtt 1
Sütés előtt 2
- 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöd.
Sütés 1
Sütés 2
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák (tészta felengedése nélkül): 5 perc
- Leveles tészta nyújtása, formázása: 10 perc
- Virslik betekerése: 15 perc
- Előkészítés sütésre: 10 perc
- Sütés: 20 perc
Összesen: 60 perc
Tálalás
A megsült virsliket tálra/tányérokra rakod. Melegen kínálod.

Virsli leveles tésztában tálalva 1

Virsli leveles tésztában tálalva 2
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások