Categories Menu

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta ugyan a neve, de a közönséges piskótától némileg eltér: vaj és sütőpor van még benne. Előnye, hogy kevésbé szárad ki, mint a piskóta.

Meggyes piskóta kínálás előtt

Meggyes piskóta készítése

Elkészítési idő: 65 perc (ebből munka: 30 perc)

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg meggy vagy 1 üveg kimagozott meggybefőtt (a levét csepegtesd le).

Elkészítés

  • A meggyet kimagozod.
  • A hozzávalókat kiméred.
  • A lisztbe elkevered a sütőport és egy csipet sót.
  • A vajat 5 kanál cukorral habosra kevered. Egyenként belekevered a tojások sárgáját, majd részletekben a rászitált lisztet.

    Megyes piskóta alap

    Vaj, cukor és tojások összekeverése

  • A tojások fehérjét csipet sóval vagy néhány csepp citrommal (ha éppen van felvágott)  habbá vered, majd hozzáadogatod az 1 kanál cukrot részletekben. Amikor a hab már kemény, lazán hozzákevered a vajas masszához.
    Tojáshab felverése

    Tojáshab felverése

    Meggyes piskóta készítése

    Tojáshab hozzákeverése

    Meggyes piskóta "tészta"

    Sütemény alap

  • Az elkészült sütemény alapot sütőpapírral bélelt tepsibe öntöd, elsimítod, hogy egyenletes legyen.

    Meggyes piskóta tészta tepsiben

    Piskóta alap tepsiben

  • Rászórod a meggyet egyenletesen elosztva. Ha jó a piskótatészta, nem süllyed le az aljára.

    Meggyes piskóta gyümölccsel

    Sütés előtt

Sütés

  • 170-180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsül. Ellenőrizd tűpróbával. Amikor kész, elzárod a sütőt, néhány percig nyitott sütőajtó mellett bent hagyod a süteményt, majd kiveszed és hagyod kihűlni.
  • A tepsiben a széleket vékonyan levágod, majd tetszés szerint formára felszeleteled.
Meggyes piskóta megsütve

Megsütve

Elkészítési idő (magozott meggyből):

  • Tészta összeállítása: 25 perc
  • Tepsibe rakás, meggy rászórása: 5 perc
  • Sütés: 35 perc

Összesen: 65 perc (ebből munka: 30 perc)

Meggyes piskóta tálalása

  • Desszertes tányéron tálalod, tetejét megszórhatod vékonyan porcukorral.
Meggyes piskóta kínálás előtt

Meggyes piskóta tálalva

 

Érdekelhet még:

Meggyes rétes

Meggy és meggyfa

 

Meggyes piskóta képek: saját készítésű sütemény saját felvételei

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás