Avokádó krém: alapanyaga az avokádó, trópusi gyümölcs. Sok értékes anyagot tartalmaz. Különféle ételfajtákat készítenek belőle, legelterjedtebb az avokádó krém.

Avokádó krém - pirított kenyéren

A gyümölcs és előnyös hatásai

Az avokádó értékes anyagai:

  • vitaminok: A-, B1-, B2-, C- és E vitamin
  • ásványi anyagok: kálium, foszfor, vas, nátrium, kalcium és magnézium
  • többszörösen telítetlen zsírsavak

 Az emberi szervezetre több szempontból előnyös:

  • antioxidáns hatás
  • előnyös a sziv- és érrendszerre, többszörösen telitetlen zsirsav tartalma következtében koleszterinszint csökkentő
  • savtartalma jelentéktelen, lúgositó hatású
  • cukortartalma nagyon alacsony
  • csökkenti az izületi fájdalmakat.

Avokádó krém recept variációk

Ha kemény gyümölcsöt sikerült vásárolnod, várj két-három napot, megpuhul. Felvágás után gyorsan megbarnul (a citrom csak átmenetileg védi meg ettől, ezért – ha csak nem sok személyre készül – egyszerre csak egy gyümölcsöt érdemes feldolgozni.

Alaprecept:

Az avokádó krém hozzávalói:

  • 1 db avokádó
  • kevés citromlé
  • kevés oliva olaj
  • só.

Elkészítése:

Az avokádót középen kettévágod a belső magig. Szétveszed, a magot eltávolitod, a gyümölcshúst egy kiskanállal kikaparod a héjból. Egy tálkában villával összenyomkodod, hozzáteszel egy kevés citromlét, oliva olajat és sót. Jól összekevered és kész a krém. Ez nagyon egyszerűnek tűnik, de ez csupán egy alap, amelyet különféle ízesítésekkel lehet tovább készíteni. A variációk száma szinte végtelen, de mégis vannak jellegzetes fűszerei, amelyekkel bátran kísérletezhetsz.

Avokádó félbevágva

 

Recept variációk:

Az alaprecepthez lehet tenni (mindenből keveset):

  • fokhagymát pép formájában
  • apróra vágott újhagymát
  • leves részétől megfosztott paradicsomot
  • csili paprikát
  • joghurtot
  • krémsajtot
  • borsot.

 

Avokádó krém - pirított kenyéren

 

Van még jobb ötleted?   Forrás: Wikipédia

 

Avokádó és avokádó krém képek: saját felvételek

Ha tetszett, mutasd meg másoknak is:
error