Categories Menu

Medvehagyma leves

A medvehagyma leves azóta jött divatba, mióta a medvehagyma reneszánszát éli. Kellemes, fokhagymás aromája különlegessé és finommá teszi. 

Medvehagyma leves

Medvehagyma leves elkészítése

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók

4 személyre: 

  • 2 csomag medvehagyma (így kapható a piacokon) 
  • 2 db közepes burgonya 
  • 1 fej közepes vöröshagyma 
  • 2 – 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 liter húslé, húsleves
  • 2 közepes szelet fehér kenyér  
  • só, bors. 

Előkészítés:

  • A medvehagyma levelekről levágod a szárakat.
  • Megmosod a leveleket és felaprítod késsel vagy géppel.
  • A burgonyát meghámozod, felvágod darabokra és kevés vízben felteszed főni.
  • A hagymát felvágod apróra.
  • A fokhagymát felvágod, sóval szétdörzsölöd vagy fokhagymaprésben szétzúzod.
  • A kenyeret megpirítod és kockákra vágod. Ha nincs pirítód, vágd fel kockákra, és kevés zsíron pirítsd meg egy lábosban.

Elkészítése:

  • A hagymát a zsíron megpárolod, kicsit (világos színűre) lepirítod.
  • Rádobod a medvehagymát, kevés vizet teszel alája és tovább párolod, míg összeesik.

Medvehagyma - előkészítve

  • Leveszed a tűzhelyről, hozzáadod a fokhagymát, kevés vizet és mixerrel péppé töröd. 
  • A megfőtt burgonyát feldarabolod, a péphez adod, tovább mixeled addig, míg homogén lesz.

Medvehagyma pépesítése

  • Szükség szerint megsózod és borsozod, majd felengeded a húslevessel. Ha szükséges, hozzá teszed a burgonya főzővizét is.
  • Összeforralod, utána belekevered a tejszínt és kész a medvehagyma leves.

Medvehagyma leves

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 25 perc
  • Hagyma és medvehagyma párolása: 15 perc
  • Pépesítés: 5 perc
  • Felengedés, felforralás: 5 perc

Összesen: 50 perc

Medvehagyma leves tálalása

Még forrón tányérokba mered és tetejére szórsz a pirított kenyérkockákból.

Medvehagyma leves

Medvehagyma leves tálalva

 

Érdekelhet még:

Medvehagyma mártás

Medvehagyma főzelék

Medvehagymás palacsinta

Medvehagymás pogácsa

Medvehagyma tartósítása

Medvehagymás szendvicsek

Még több a medvehagymáról 

 

Medvehagyma leves képek: saját felvételek 

 

Te milyen medvehagymás ételeket ismersz? Kérlek, ha van jó recepted, oszd meg velünk!   

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    4 hozzászólás

    1. Kipróbáltam,nagyon finom, ajánlom másoknak is.

    2. Most készítettem el, isteni finom, nagyon szépen köszönöm. Akinek csak lehet ajánlani fogom.

    3. A vöröshagyma mikor kell? Kell egyáltalán?

    4. Kedves Éva!
      Az elkészítés első sorában találod:
      A hagymát párold meg a zsíron….
      Igaz, csak hagymát írtam, de ezen mindig vöröshagymát szoktunk érten.

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás