Karalábé krémleves: itt egy olyan változatot olvashatsz, amely a hagyományos karalábéleves pépesítésével készült, de természetesen készíthetők más változatok is.

Karalábé krémleves - 1

Karalábé krémleves készítése

Hozzávalók

4 személy részére

  • 4 db közepes karalábé
  • 1 liter húsleves (hús alaplé, víz glutamát mentes ételízesítővel)
  • 2 evőkanál fehér liszt
  • 1 dl 20 %-os tejszín
  • 1 csokor petrezselyem

Előkészítés

  • A karalábékat meghámozod, az aljukból egy darabot levágsz (esetleg fás lehet) – mélyhűtőbe teszed és később elhasználod húslevesbe.
  • A karalábékat felszeleteled és kockákra vágod.
Karalábé kockákra vágva

Karalábé kockákra vágva

  • A petrezselyem zöldből két-három szálat félreteszel, a többit felaprózod.

A karalábé krémleves készítése

  • A karalábé kockákat egy fazékba teszed, rászórod a petrezselyem felét, ráöntesz 2 dl húslevest, puhára párolod.
Karalábé párolása - 1

Karalábé párolása – 1

Karalábé párolása - 2

Karalábé párolása – 2

  • Megszórod 2 lapos evőkanál liszttel, összekevered, felöntöd a többi húslevessel, forrásig melegíted.
Sűrítés lisztszórással

Sűrítés lisztszórással

  • Hozzáadod a tejszínt, felforralod.
Tejszín hozzáadása

Tejszín hozzáadás

Karalábé leves készen

Karalábé leves készen

Karalábé leves turmixolása

Turmixolás

Elkészítési idő:

  • Karalábé tisztítása, felkockázása: 15 perc
  • Párolás: 25 perc
  • Sűrítés, forralás, turmixolás: 15 perc

Összesen: 55 perc

Tálalás

A levest adagokban nagyobb csészékbe, vagy leveses csészékbe mered. A maradék petrezselymet a tetejére szórod, petrezselyembóbitával díszíted.

Karalábé krémleves - 2

Karalábé krémleves

 

Képek: saját készítésű saját felvételei

 

Ha tetszett, mutasd meg másoknak is: