Categories Menu

Hagymaleves

Hagymaleves: a franciák kedven eledeleként vált híressé. Meglepően jó ízű, kevés alapanyagból, gyorsan elkészül. Itt egy jól bevált receptet találsz.

Hagymaleves

Hagymaleves

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 2 nagy vagy 3 kisebb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (nem feltétlenül szükséges)
  • 1 evőkanál sertés, liba- vagy kacsazsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,2 – 1,3 liter húsleves (vagy hús alaplé)
  • 1 dl tejszín vagy tejföl
  • 4 szelet vékonyra vágott pirított kenyér
  • 5 dkg reszelni való sajt
  • Petrezselyem (friss,  mélyhűtött vagy szárított)

Előkészítés

  • A hagymákat megtisztítod, megmosod és apróra vagy karikára vágod.
  • A sajtot megreszeled.
  • A kenyereket megpirítod és kockákra vágod (ez sokkal egyszerűbb, mint kenyérkockákat pirítani). Ettem már olyan változatot is, amelyben a pirított kenyér szeletben volt a levesbe téve.
  • Ha nincs fokhagymaprésed, a fokhagymákat is felvágod, kevés sót teszel rá és egy kés lapjával péppé nyomkodod.

    Hozzávalók

    Hozzávalók előkészítve

A hagymaleves elkészítése

  1. A zsírt felolvasztod.

    Zsír felolvasztva

    Zsír felolvasztva

  2. A hagymát a zsíron megdinszteled (üvegesre).

    Hagyma dinsztelés

    Hagyma dinsztelés

  3. Hozzáadod a fokhagymapépet, megszórod liszttel és felöntöd a húsleves harmadrészével.

    Felengedve

    Felengedve

  4. Botmixerrel pépesíted.

    Pépesítés

    Pépesítés

  5. Hozzáadod a húsleves többi részét, a tejszínt vagy tejfölt (ez utóbbit először hígítsd fel egy bögrében a lével) és felforralod (egy-két percig forrjon csak).

    Leves alap készen

    Leves alap készen

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 20 perc
  • Leves alap elkészítése: 10 perc
  • Pépesítés: 5 perc
  • Befejező munkák: 10 perc

Összesen: 45 perc

Tálalás

A kenyérkockákat szétosztod a tányérokban, ráteszed a reszelt sajtot.

Hagymaleves betét

Levesbetét

Felöntöd a forró levessel és megszórod vágott petrezselyemmel.

Hagymaleves

Hagymaleves

Megjegyzés:

Frissen tálald, mert állás közben a pirított kenyérkockák megpuhulnak.

 

Ha nagyon eltérően készíted, kérlek tedd közkinccsé!

 

Hagymaleves kép: saját felvétel

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    4 hozzászólás

    1. Még sosem csináltam hagymalevest,de most kipróbálom.

    2. Szia Andi!
      Nem fogsz csalódni/

    3. Voltam Párizsban, Metzben mindkét helyen ugyanilyet ettem (össze volt turmixolva).Sőt egyszer egy falusi-községi érteremben is, ott is így csinálták.Mindhárom hely elég távol van egymástól.Nagyon finom így ha így van csinálva.Mindhárom helyen megkérdeztem a receptet.Egyezik a Tieddel.Köszi, hogy közzétetted:))

    4. Köszönöm soraidat. Nálam csak olyan receptet találsz, amelyet én is kipróbáltam és jónak találtam.

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás