Édesburgonya köret: az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesburgonya recept. Sült húsokhoz kiváló, de húsmentes ételként magában is fogyasztható. 

Édesburgonya köret 1

Édesburgonya köret

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 6 db közepes édesburgonya (kb. 80 dkg)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • só, bors

Megjegyzés:

Az édesburgonya édeskés ízét kiválóan egészítik ki a fűszerek. Ha szereted a sütőtököt, biztosan kedvelni fogod. Ha nem, akkor is próbáld ki kisebb adaggal, mert kevésbé édes a sütőtöknél, és lehet, hogy megkedveled.

Előkészítés

  • Az édesburgonyákat meghámozod, nagyjából másfél centis kockákra vágod.

    Előkészítés

    Előkészítés

  • A fokhagymagerezdeket felszeleteled.
  • A petrezselymet (1 – 2 szál kivételével felaprózod.

Édesburgonya köret elkészítése sütőben

  1. Bekapcsolod a sütőt 180 fokra.
  2. A burgonya kockákat tálba teszed. Megsózod, megborsozod. Hozzá teszed a fokhagymát, rászórod a petrezselyemzöldet. Összekevered.

    Édesburgonya felkockázva

    Felkockázva, fűszerezve

  3. Sütőtálra vagy tepsibe teszed. (Tehetsz alája sütőpapírt vagy alufóliát.)

    Fűszerezve, olívával, sütőtálban

    Fűszerezve, olívával, sütőtálban

  4. Az így előkészített édesburgonya sütőben 20 perc alatt készre sül. Az utolsó 5 percben emeld a sütő hőmérsékletét 200 fokra.

Elkészítési idő:

  • Hámozás, kockákra vágás: 10 perc
  • Sütés (függ a kockák méretétől): 20 perc

Összesen: 30 perc

Tálalás

Tálalhatod

  • köretként
    Édesburgonya köret tálalva 1

    Tálalva 1

    Édesburgonya köret tálalva 2

    Tálalva 2

  • magában tálalva húsmentes étel.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!