Categories Menu

2017. május 1. | Téma: Szárnyas ételek | 0 hozzászólás

Sült csirkecombok

Sült csirkecombok: az egyik legegyszerűbben elkészíthető húsétel. Munka alig van vele és nagyon sokféle körettel tálalható. Fűszerezését is szinte tetszés és ízlés szerint végezheted – és fél órán belül már sütheted is.

Sült csirkecombok 1

 

Elkészítési idő:

  • Csirkecombok tisztítása, darabolása, fűszerezése: 10 perc
  • Pihentetés (pácolás): 30 perc
  • Sütés: 60 perc

Összesen 100 perc (ebből munka: 10 perc)

 

Sült csirkecombok készítése – recept

Hozzávalók

4 személyre

  • 4 db nagyobb csirkecomb
  • Fűszerek: 2 kávéskanálnyi majoránna, 1 kávéskanálnyi rozmaring, 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
  • Só: ízlés szerint
  • Pácoláshoz: 2 teáskanálnyi olíva olaj
  • Pároláshoz 1/2 dl víz

Megjegyzések:

  • Lehetőleg azonos méretű csirkecombokat vásárolj, mert egyenletesebben átsülnek a húsdarabok.
  • Természetesen, ha nagyobb étkűek is vannak a családban, a csirkecombok mennyiségét tetszés szerint megváltoztathatod. A készítési mód ugyanaz, legfeljebb egy kicsit több idő kell az előkészítéshez.
  • Az előkészítést előző nap is elvégezheted, így az étkezés napján csak sütni kell.

Előkészítés

  • A csirkecombokat szükség szerint megtisztítod és megmosod.
  • A felső és alsó combrész között kettévágod.

    Csirkecombok félbevágva

    Csirkecombok félbevágva

  • A nem bőrös oldalukon a csontig bevágod. Ez azért célszerű, mert a sütésnél – ha egészben készíted – ez a rész sül át a legnehezebben.
  • A bőrös oldalukon megsózod, majd megfordítod a darabokat.
  • A bőr nélküli oldalt megsózod és meginted a fűszerekkel. A kakukkfű aromája nagyon intenzív, ezért nagyon kevés kell belőle. A fűszereket belenyomkodok a húsba.

    Csirkecombok fűszerezve

    Csirkecombok fűszerezve

  • Olajjal megkened a fűszeres oldalt, majd a bőrös oldalt is. Úgy rakd egy tálba, hogy a fűszeres oldalak nézzenek egymás felé, hogy a bőrös oldalra ne kerüljön sok fűszer.

    Csirkecombok pácban

    Csirkecombok pácban

Csirkecombok sütése

  1. A húsdarabokat egy tűzálló tálban egymás mellé rakod, bőrös oldalukkal felfelé.

    Csirkecombok sütőtálban

    Csirkecombok sütőtálban

  2. A sütőtálat lefeded, vagy letakarod alufóliával
  3. A sütést 160 fokon kezded. Kezdetben a húsból víz fog távozni, ennek gőzében fog a hús puhára párolódni.
  4. Fél óra után megnézed. Amikor a hús megpuhult, leveszed a tál tetejét vagy a fóliát és a hőmérsékletet 20 fokra emeled. A következő, körülbelül 15 percben a csirke alatt levő folyadékból elpárolog a víz, és visszamarad egy fenomenális fűszeres szaft, amelyet felhasználhatsz a köret öntözésére.
  5. A sütés végén, ha van a sütődben, még egy-két percet rágrillezhetsz, így a hús még ropogósabb lesz.

Sült csirkecombok tálalása

A sült hús alá tehetsz egy salátalevelet. Köretként szóba jöhet krumplipüré, párolt zöldség, majonézes saláta, friss saláta.

Sült csirkecombok tálalva 1

Sült csirkecombok tálalva 1

Sült csirkecombok tálalva 2

Sült csirkecombok tálalva 2

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás