Categories Menu

Baconbe tekert csirkemell

Baconbe tekert csirkemell: az egyik , ha nem is a leggyorsabban, de a legegyszerűbben elkészíthető csirkemell étel, az íze viszont fenséges.

Baconbe tekert csirkemell 1

Baconbe tekert csirkemell recept

Elkészítési idő: 60 perc (ebből munka: 15 perc)

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 db csirkemell filé
  • 6 szelet hosszú, vékony (szeletelve kapható) szalonna
  • 1 kávéskanál fehér bors
  • 1 kávéskanál szárított vagy eldörzsölt friss rozmaring és még 2 szál
  • 1 mokkás kanál kakukkfű (szárított vagy eldörzsölt friss)
  • 1 evőkanál sertés- vagy baromfizsír
  • néhány szál petrezselyem

Megjegyzés:

  • A nagyobb étkűeknek ez nem lesz elég, kétszeres mennyiség, tehát 2 db csirkemell kell (azaz fejenként egy-egy húshenger). Ez esetben a többi hozzávalót is meg kell kétszerezni.
  • Természetesen – ha úgy adódik, te is kifilézheted a csirkemellet.
  • Más, esetleg megszokottabb fűszereket is lehet használni.

Előkészítés

  • A csirkemell darabokat megmosod (a konyhakészeket nem szükséges).
  • A belső oldalukon megsózod és befűszerezed.

    Csirkemellek fűszerezve

    Csirkemellek fűszerezve

  • Összehajtod úgy, hogy a fűszeres oldaluk belül legyen.

    Csirkemell filé

    Csirkemell filé

  • Egy vágódeszkán feltekered rá a szalonna szeleteket úgy, hogy mindenhol le legyenek takarva.
    Betekerés baconba 1

    Betekerés baconbe 1

    Betekerve baconbe 2

    Betekerve baconbe 2

    Csirkemell baconbe tekerve

    Csirkemell baconbe tekerve

Megjegyzés:

  • Ezt a munkát akár előző nap is elvégezheted.

Elkészítés

  1. Felolvasztod és felmelegíted a zsírt egy akkora lábasban, amelyben a betekert csirkemellek úgy elférnek, hogy nem kell azokat egymásra tenni.

    Lesütés 1

    Lesütés 1

  2. A forró zsírban megforgatod a húsdarabokat. Használj húsfogót, ne szurkáld meg a tekercseket, hogy a hús leve benne maradjon (az ízanyagok egy rész elveszne és a hús ki is száradhatna).
  3. Tedd mellé a rozmaring ágacskákat (a rozmaringot ágon is meg lehet szárítani), tölts alá 1 – 2 evőkanálnyi vizet, fedd le és párold puhára. (Mivel a hús viszonylag vastag, nagyjából 45 perc kell hozzá.
    Fűszerezés rozmaringgal

    Fűszerezés rozmaringgal

    Párolás

    Párolás

  4. Amikor a hús már puha, süsd le a lét zsírjára, és ha a hús sütés közben még nem pirult meg, forgasd meg és süsd át a felületét szép világos barnára.

    Lesütés 2

    Lesütés 2

  5. Ezzel a a hús el is készült

    Csirkemellek átsütve

    Csirkemellek átsütve

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák:  10 perc
  • Zsírban átforgatás, sütés: 50 perc

Összesen: 60 perc (ebből munka: 15 perc)

Tálalás

Tálalhatod krumplipürével, gombával, különféle más zöldségekkel. Paleo köretek is illenek hozzá.

Baconbe tekert csirkemell tálalva 1

Baconbe tekert csirkemell tálalva 1

Baconbe tekert csirkemell tálalva 2

Baconbe tekert csirkemell tálalva 2

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás