Categories Menu

Ananászos csirkemell

Ananászos csirkemell: az egyik legegyszerűbb csirkemell recept. Ha filézett csirkemellet és ananászkonzervet vásárolsz hozzá, gyorsan el is készítheted.

Ananászos csirkemell 1

Ananászos csirkemell recept

Elkészítési idő (filézett csirkemellből): 60 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 2 db csirkemell (csont és bőr nélkül)
  • 1 db ananász konzerv
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés vaj
  • bors
  • szerecsendió (darabos, esetleg őrölt)

Előkészítés

  • A csirkemell bőrét lehúzod. Mindkét fél darabról leveszed azt a vékony kis csíkot, amelyik könnyen leválik róla.
Csirkemellek

Csirkemellek

  • A fél melleket vízszintesen két szeletre vágod. (A vastag részénél kezd a vágást és lassan szeld a vékonyabb rész felé.) A felső szelet kicsit kisebb lesz, mint az alsó, mert a mellek a szélük felé vékonyodnak.
Csirkemell szétvágása

Csirkemell szétvágása

  • Az így előkészített szeleteket sózod, borsozod és serpenyőben mindkét oldalukat átsütöd. Közben lereszeled a sajtot.
Ananászos csirke - elősütve

Ananászos csirke – elősütve

  • Az ananász darabokról leöntöd a levet és a lé felét a tejföllel elkevered.

Elkészítés

  • Elindítod a sütőt 170 fokon.
  • Egy nagyobb lapos jénai tálat kikensz vajjal. Belefekteted a csirke szeleteket és minden szeletre ráreszelsz kevés szerecsendiót.
  • Rárakod az ananász darabokat, leöntöd a tejfölös ananász lével, megszórod a reszelt sajttal. Alufóliával lefedve a sütőbe teszed és 170 fokon 30 percig párolod.
Ananászos csirke - félkészen

Ananászos csirke – félkészen

Ananászos csirke - sajttal megszórva

Ananászos csirke – sajttal megszórva

Ananászos csirke - sütőben

Ananászos csirke – sütőben

  • Ez az idő éppen elég arra, hogy készíts hozzá egy párolt rizst és valami salátát.
  • Ha elfőtte a levét, a maradék ananász levet felmelegítve (hideg létől a jénai szétpattanhat) még aláöntöd.
  • Leveszed a tetejéről a fóliát és 200 fokon kb. 1o percig sütöd, hogy a teteje megpiruljon.
Ananászos csirkemell - megsütve

Ananászos csirkemell – megsütve

Elkészítési idő (csirkemell filéből):

  • Csirkemellek szeletelése, elősütése: 15 perc
  • Lerakás sütőtálba: 5 perc
  • Párolás: 30 perc
  • Sütés: 10 perc

Összesen: 60 perc

Megjegyzés:

Az ételt előkészítheted és összerakhatod az előző napon is, akkor csak a sütés idejével kell számolnod, így 40 perc alatt kész az étel.

Ananászos csirkemell tálalás

  • Az ananásszal borított csirkemelleket tányérra teszed.
  • Mellé halmozol (szűrőkanál mérettől és étvágytól függően) egy vagy két szűrőkanálnyi rizst, tetejére petrezselyemzöld bóbitát szúrsz.
Ananászos csirkemell

Ananászos csirkemell

 

Fejes saláta is illik hozzá.

 

Ha sok időd van ünnepi étel készítésére, kijevi csirkemellel is megörvendezheted a családodat.

 

Ananászos csirkemell képek: saját készítésű étel saját felvételei.

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás