Csokoládékrém, csokikrém tortába, vagy krémes süteménybe: főzött csokikrém, elkészítése egyszerű, de kissé időigénye. A végeredmény fenomenális. 

Csokoládékrém 1

Csokoládékrém, csokikrém recept

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé (legyen jó minőségű) – egy részét (negyedrészét) kakaóval is helyettesítheted.
  • 20 dkg vaj

Megjegyzések:

  • Ez a csokoládékrém a lehető legegyszerűbb azok között, amelyeket tortába készíthetsz. Jól kenhető, hűtőben tartva megfelelő állagú, nem “csúszik ki” a tortából.
  • Ha a csokikrém piskóta szelethez készül, a piskóta méretétől függően kevesebbet is készíthetsz. Amint látod minden alkotó néggyel osztható, tehát akárhány tojással dolgozhatsz, a többi alkotó méretét hozzá igazítod.

Csokoládékrém, csokikrém készítése

  1. A vajat habosra kevered.

    Vaj kikeverése

    Vaj kikeverése

  2. Vízfürdőt készítesz. Keress két olyan lábast, ami egymásba tehető. Az alsó lábosba annyi vizet teszel, hogy a felső lábas ne érjen bele.
  3. A felső lábasba teszed a cukrot és a tojásokat. Összekevered.
  4. A vizet felforralod.
  5. A tojás-cukor keveréket állandó keverés mellett a vízgőz fölött sűrűre főzöd. Ez némi türelmet és időt igényel, mert elég lassan sűrűsödik be. A esetleg csomós lenne, törd át egy szűrőszitán.
    Cukor és tojások összefőzése 1

    Cukor és tojások összefőzése 1

    Cukor és tojások összefőzése 2

    Cukor és tojások összefőzése 2

  6. A csokoládét felolvasztod. Ügyelj arra, hogy ne melegedjen túl, éppen csak folyékony legyen.
  7. A felolvasztott csokoládét több lépésben belekevered a besűrűsödött tojásos keverékbe.
    Olvasztott csokoládé hozzákeverése 1

    Olvasztott csokoládé hozzákeverése 1

    Olvasztott csokoládé hozzákeverése 2

    Olvasztott csokoládé hozzákeverése 2

    Olvasztott csokoládé hozzákeverése 3

    Olvasztott csokoládé hozzákeverése 3

    Olvasztott csokoládé hozzákeverése 4

    Olvasztott csokoládé hozzákeverése 4

  8. A vajhoz részletekben hozzáadod a csokoládés masszát, és minden adag után jól összekevered.
    Csokoládé massza hozzáadagolása

    Csokoládé massza hozzáadagolása

    Összekeverés

    Összekeverés

  9. Az eredmény: nagyon finom, habos, jó állagú csokoládékrém lesz.

    Csokoládékrém készen

    Csokoládékrém készen

Elkészítési idő:

  • Vaj kikeverése: 5 perc
  • Tojás-cukor keverék besűrítése: 20 perc
  • Csokoládé hozzákeverése: 10 perc
  • Vaj és csokoládé massza összekeverése: 10 perc

Összesen: 45 perc

Felhasználás

Ez a csokikrém tortákhoz készült.

Csokoládékrém tortában

Csokoládékrém tortában

Ha nem szeretnél tortaformával vesződni, készíthetsz csokoládés piskóta szeletet piskóta alaptésztából, vagy kakaós, diós piskótából is. Süsd szögletesre, vágd ketté és a két rész közé kend a krémet. Ha még egy kicsit jobbítani akarod, készíts a tetejére csokoládé mázat.

 

Csokitorta krém recepthez képek: saját készítésű krém saját felvételei.

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!