Categories Menu

Rántott padlizsán

Rántott padlizsán: kedvelt rántott zöldségeink egyike. Elkészítésekor azonban ügyelni kell néhány dologra, hogy a végeredmény igazán élvezhető legyen.

Rántott padlizsán 1

Rántott padlizsán recept

Elkészítési idő: összesen: 120 perc (ebből munka: 60 perc)

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 db nagy, vagy 2 db kisebb padlizsán

    Padlizsán

    Padlizsán

A panírozáshoz:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 0,5 liter étolaj

A tálaláshoz:

  • majonéz
  • salátalevelek
  •  db paradicsom
  • 1/4 kígyóuborka

Előkészítés

  • A padlizsán előkészítése nagyon fontos lépés. Ha erre nem figyelsz, keserű lehet az étel.
  • Ha kényes vagy, húzd le a héját, de ez nem igazán fontos. Minket egyáltalán nem zavart, hogy a héj rajta van.
  • Vágd le a szárat és a szár alatti részt, mert ott van a keserű anyag.
  • Szeleteld fel ferdén a zöldséget. így nagyobbak lesznek a szeletek és a panírozás is rövidebb ideig fog tartani.

    Padlizsán felszeletelve

    Padlizsán felszeletelve

  • Sózd meg a padlizsánokat és tedd egy tálba 1 órára. Levet fog engedni. Ez is azt a célt szolgálja, hogy ne legyen keserű, tovább azt, hogy gyorsabban menjen a sütés.
  • A panírozáshoz szükséges tojásokat egy villával jól keverd össze.
  • Nyomkodd ki a levet a zöldségből és kész a panírozásra.

    Padlizsán lesózva

    Padlizsán lesózva

Elkészítés

  1. Panírozd lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. A panírozásnál bánj vele “kesztyűs kézzel”: ne fogdosd, ne tapogasd.
    Panírozás 1

    Panírozás 1

    Panírozás 2

    Panírozás 2

    Panírozás 3

    Panírozás 3

  2. Rakd egymás mellé egy tálcára. (Ne tedd egymásra, mert le fog jönni róla a panír.)

    Padlizsánszeletek panirozva

    Padlizsánszeletek panirozva

  3. Közben tedd fel az olajat melegedni. Legyen forró, de ne füstöljön!
  4. Tedd bele a panírozott zöldségeket. Sülés közben rázogasd az edényt, hogy ne tapadjanak le a lábos aljára. Az edény méretétől függően kétszerre vagy háromszorra tudod kisütni az egész adagot.

    Sütés 1

    Sütés 1

  5. Amikor az egyik oldaluk szép világos barnára sült, fordítsd meg és süsd meg a másik oldalukat is.

    Sütés 2

    Sütés 2

  6. Elkészülés után tedd dupla papírtörlővel bélelt tálra, hogy a fölösleges olaj le tudjon csepegni.

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 70 perc
  • Panírozás: 20 perc
  • Sütés kétszerre: 30 perc

Összesen: 120 perc (ebből munka: 60 perc)

Tálalás

Tedd a tányérokra a salátát, uborkát és paradicsomot. Rakd mellé a rántott padlizsán szeleteket és a majonézt.

Rántott padlizsán tálalva 1

Rántott padlizsán tálalva 1

Rántott padlizsán tálalva 2

Rántott padlizsán tálalva 2

 

Rántott brokkoli, rántott karfiol, rántott gomba receptjét itt találod.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.

 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel!

    Szólj hozzá!

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    A weboldal az Ön kényelme érdekében ún. cookie-kat vagy sütiket használ. További információk

    Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

    Bezárás